Traškūs bolivinių balandų paplotėliai

Patalpino

Šis traškus vegetariškas užkandis, tai gėris neišpasakytas . Jei dar nesate jo atradę, pats laikas ta padaryti dabar!

Quinoa-fritters-5_LR

Jums reikės:
  • 1 stiklinė bolivinių balandų (kynva) kruopų
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
  • 1/2 stiklinės miltų
  • 4-5 šaukštai džiūvėsių pavoliojimui kepant
  • 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 4 žali svogūnų laiškai, labai smulkiai sukapoti
  • Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Aliejaus kepimui
Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite uždengę, ant siplnos ugnies, apie  12-15). Visiškai atšaldykite. Galite kruopas pasiruošti iš vakaro ir laikyti jas šaldytuve. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir sudėkite virtas kruopas, tarkuotą sūrį, miltus, svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Viską išmaišykite, tik labai nemaigykite, kad nesusitrintų kruopos. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame skrudinkite paplotėlius kol gražiai parus, iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalus. Pateikite su mėgstamais padažais arba grietine.

Pasidalinti įrašu



← Senesnis įrašas Naujesnis įrašas →


Komentarų nėra

Komentuoti

Dėmesio, komentarai turi būti patvirtinti, tik tada jie publikuojami