Šokoladinis desertas "Prie kavos"

Patalpino

raw_chocolate_mousse_620x413Desertui pagaminti reikės: Grietinėlė, 35 % riebumo 500 gramų; Pienas 200 mililitrų; Kava, šalta 200 mililitrų; Cukrus  200 mililitrų; Želatina 20gramų; Papildomai reikės: Šokoladiniai sausainiai, 350 gramų; Paruošimas: Želatiną pamerkite į 200 ml vandens indą ir palaikykite 1 valandą. Želatiną su vandeniu uždėkite ant ugnies. Šiek tiek pakaitinkite, kad ištirptų. Užvirinti nereikia. Atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į grietinėlę sudėti želatiną ir gerai išplakti. Plakti su mikseriu, bet galima ir rankine šluotele. Gautą kremą padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įpilti šaltos kavos, išmaišiyti, o į kitą – pieną, taip pat išmaišyti. Kremą su kava supilti į desertinius indelius, po lygiai į kiekvieną ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Ant sustingusio kavos kremo sudėti šokoladinius rutuliukus– sausainius, tinka ir šokoladiniai rutuliukai–saldainiai su vafliu ar pan. Sausainius užpilti kremu su pienu. Ir palikti šaldytuve 1–2 valandoms, kad sustengtų. Papuošti likusiais šokoladiniais rutuliukais.

Pasidalinti įrašu



← Senesnis įrašas Naujesnis įrašas →


Komentarų nėra

Komentuoti

Dėmesio, komentarai turi būti patvirtinti, tik tada jie publikuojami