Basmati - ilgagrūdžiai ryžiai

Patalpino

riceRyžių yra labai įvairių, jų skoniai, kvapas ir patiekimo būdai labai skiriasi, todėl kiekvienas gali rasti sau patinkančią ryžių rūšį ir ją mėgautis. Bene geriausiai vertinami ilgagrūdžiai „Basmati“ ryžiai, kurie išsiskiria ir savo skoniu, ir aromatu. Ilgagrūdžiai ryžiai auginami Azijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje ir Australijoje, dažniausiai jie yra cilindro formos, maždaug 1 cm ilgio. Ilgagrūdžiai ryžiai yra brangūs, nes jų užauginimo laikotarpis trunka apie 130 dienų. Virėjų nuomone, būtent ilgagrūdžiai ryžiai labiausia tinka garnyrui, nes verdant jie nesukimba. Labiausiai papuliarūs ilgagrūdžiai ryžiai yra „Basmati“, kurie auginami Himalajų papėdėje, Indijos šiaurėje ir Pakistano pasienio rajonuose. Žodis „Basmati“, išvertus iš hindi kalbos , reiškia „aromatingas“. Šios rūšies ryžiai labai išvaizdūs – verdami „Basmati‘ ryžiai ne pastorėja, o pailgėja. Šiuose rajonuose „Basmati“ ryžiai vadinami „ryžių princu“ ir dažnai gaminami su „prieskonių karaliumi“ šatranu tam, kad įgytų nuostabų auksinį atspalvį ir malonų skonį. „Biosala“ parduotuvėje galima įsigyti DAVERT ekologiškų „Basmati“ ryžių, kurie išsiskiria ne tik savo skoniu, bet ir kokybe.
demetere 23511_Himalaya_Basmati_Reis_Duftreis_500g_1024x1024

Pasidalinti įrašu



← Senesnis įrašas Naujesnis įrašas →


Komentarų nėra

Komentuoti

Dėmesio, komentarai turi būti patvirtinti, tik tada jie publikuojami